Scroll to content

Hoogstraat

Inbreidingsproject in het centrum van Eindhoven

De aankomende jaren is het de bedoeling dat er duizenden woningen bijkomen in de binnenstad van Eindhoven. Er is een tekort aan woningen, zowel in de huur- als koopsector. Ook dienen we als samenleving na te denken hoe we in een steeds dichter bebouwde omgeving, plaats maken voor de natuur. Een opdracht die vraagt om een creatieve blik en andere kijk om te komen tot duurzame oplossingen. Ons gebruiksrecht op aarde is niet vanzelfsprekend, dat begrijpen we inmiddels. De vraag is, hoe gaan we hiermee om?

Inbreidingsproject
Nieuwbouw
85 woningen
2021

2021

The George B.V.
Buro Lubbers
Laurey Architecture & Environment
Bold Projects

Het plan

Het plan is om op kleinschalige korrel een dwaalmilieu te creƫren, passend binnen de bestaande structuur met respect voor omgeving en omwonenden. De bouwhoogtes zullen niet uitsteken boven bestaande gebouwen en er is gekeken naar lichtinval en andere eventuele belemmeringen. Wat nu een verwaarloosde plek is in de binnenstad van Eindhoven, wordt straks een veilige plek om te leven, samen te komen en te genieten van het groen.

2021-2022. VO fase.

Buro Lubbers. Laurey Architecture & Environment. Bold Projects.

The George B.V.

Fase

Momenteel bevinden wij ons in de beginfase van het conceptontwerp en hebben de eerste gesprekken en inloopmiddagen plaatsgevonden met de omwonenden van waaruit een voorlopig ontwerp volgt.

Back to top